Pinterest

2013. december 28., szombat

Látogatás a Karácsony kiállításban és SzalonbanTalán nem sokan tudjátok, de létezik Szentendrén egy Karácsony kiállítás és Szalon a Hubay házban, amit az emberek csak Karácsony múzeumként emlegetnek. Vagyis én inkább boltnak nevezném. Egész évben látogatható, de karácsony tájékán nincs belépő. Ezen a borús december végi napon oda mentünk a kislányommal.

Már a kirakat is hívogató, minden csillog-villog, igazi karácsonyi hangulat van. A bolt berendezése pazar, díszek, feldíszített fenyőfák, nagyrészt Németországból importált fajátékok az előtérben. December 6-án még a Mikulással is összefutottam, megdícsérte a sapkámat:-)

Itt aztán mindent lehet kapni, ami a fenyőfa és a lakás díszítéséhez kell. Díszek, üvegből, műanyagból, fából, textilből, stb. a padlótól a plafonig mindenhol, retro, modern, country, vintage stb. stílusban. Mikulás, angyal figurák aranyba, bársonyba öltöztetve. Külön polcon szerepelnek a kedvenceim, a Diótörő figurák. A legkisebb talán 5 cm, a legnagyobb 50 cm lehet. Minden évben felfedezek valami újat. Az eladók kedvesek, nem járnak a sarkadban, nyugodtan lehet nézelődni.

A boltból nyíló külön teremben van a kiállítórész. Itt mindig van egy két karácsonyfa feldíszítve különböző korokból származó díszekkel. A vitrinben üveg, műanyag, papírmasé díszek. Ezek nem vásárolhatók meg.

Nekem a kedvenceim a századforduló és a 1910-20 as évek származó, üvegből fúvott és fűzött díszei.
Manapság már ilyen üveggyöngyöt nem lehet kapni sehol, de láttam olyan kreatív könyvet, ahol ilyen díszeket készítenek ezüst színű és tekla gyöngyből.Gondoltam fotózok egy párat magamnak, mert jövőre ilyen díszekkel szeretném a fát feldíszíteni. Felrakom nagy méretben, hogy ti is tudjátok használni a képeket.
Egyébként nem kérdeztem, hogy lehet-e képeket készíteni, utólag is bocsánat az eladóktól.

Állatok
Díszek
Mikulások zseníliábólCsúcsdíszek - csillagokA vaterán épp lehet kapni egy ilyen csúcsdíszt 1790 Ft-ért.és egy motorbiciklit itt 24800 Ft-ért. szerintem eltévesztett egy nullát:-)az eladóIlletve pár régi bohóc díszt üvegből 1600Ft/db
Egy mini karácsonyfa műanyag díszekkel a kiállításrólViktoriánus dísz - papír MikulássalIdén egy egyszerű kis fehér faszánkót vettem, de eldöntöttem, hogy többször is bemegyek majd, útba esik minden nap munkába menet, és beszerzek pár díszt jövő karácsonyra.


Ne hagyjátok ki tehát a Karácsony kiállítást, ha Szentendrén jártok.

Facebook - Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Szalon

Nincsenek megjegyzések: