Pinterest

2012. február 3., péntek

Petrezselymet árulok! Babakonyha 2. részDe csak képletesen ugye, mert már férjnél vagyok. Szóval fogok majd a vaterán is árulni petrezselymet, akit érdekel, annak majd egy későbbi cikkben megírom a linket.

De ha inkább ti szeretnétek készíteni magatoknak, akkor álljon itt a leírás:

Hozzávalók:

törtfehér gyapjúfilc, egy R=12,5 cm sugarú körnek a 1/6-a.(remélem érthető voltam:-)
10x3 cm sötétzöld gyapjúfilc
világos barna varrógépbe való cérna
gomlyukvarró fehér cérna
töltőflíz (amit a párnákba tesznek)
erős tű

Kivágjátok a petrezselyem törzsét, rávarrjátok barna cérnával a csíkokat, majd félbehajtjátok és összevarrjátok. Én géppel varrom, mert erősebb lesz mint kézzel, és különben sem tudom hova tettem a gyűszűmet.Kiszabjátok a leveleket(3 db jut egy petrezselyemhez).Az összevarrt petrezselyem száját a fehér cérnával összehúzzátok, megtöltitek a flízzel, beleteszitek a leveleket, és többszöri oda-vissza varrással rögzítitek. Mikor kész, próbáljátok kihúzni a leveleket, ha bent maradnak, akkor jól dolgoztatok.


A sárgarépa ugyanígy készül, csak narancssárga filcből, és a levele is ugyanolyan. Tudom, hogy eredetileg nem, de olyan pici leveleket, én nem tudok kivágni.

Készíthetek még paszternákot is ugyanilyen színből, csak hosszabb sugarú körből kell kivágni. Nekem a paszternák egy nagy kör 1/4 cikkéből jött ki.

Jó varrosgatást kívánok!

Folyt. köv. a paradicsommal!!!

Nincsenek megjegyzések: