Pinterest

2011. július 24., vasárnap

Tintafolt eltüntetése a játékbabák arcárólHát már elég régen nem jelentkeztem. Nem is volt sok időm Lili mellett. Az utóbbi pár hónap babázással telt a szó szoros értelmében. Vagyis régi szenvedélyemnek, a babagyűjtésnek hódoltam. Talán kicsit sok baba gyűlt össze itthon de sebaj, kislányom van, szóval lesz aki játsszon velük.
Aki még nem vaterázik, azt ajánlom most kezdje el, ha babákat akar gyűjteni, mert valódi kincsekre lehet találni.
Már régóta vadászom Lilinek egy igazi csecsemőbabára, akit majd fürdethet, öltöztethet, ha majd lesz testvére(még csak tervezzük az új babát!)Így akadtam a teszveszen egy valódi Berenguer kisfiú csecsemő babára, potom áron, mert hibás volt.
A baba az La newborn moments sorozat része, ami a csecsőmök leggyakoribb arckifejezését örökíti meg. Azonnal beleszerettem amikor megláttam.


A képen látható a tintafolt a szeme környékén. Nosza utánanéztem mit írnak angolul hogyan lehet a tintafoltot eltüntetni a műanyag, gumi babák testéről. És ezt a cikket találtam.
Angolul nem tudók miatt álljon itt az én rövidített fordításom:

A tintafoltot olyan krémmel lehet eltüntetni a babák arcáról, testéről, ami 10%-os benzoil peroxidot tartalmaz(az 5% ot tartalmazó nem elég!). Nos ez az anyag egy kozmetikai alapanyag, külön nem vehető sehol, de sok aknét, pattanást eltüntető krémben benne van. Nálunk csak egy ilyen krémet találtam a gyógyszertárban, az AKNEROXID 10 GÉLt. Meg is rendeltem, és másnap bekentem vele a baba arcát. Az angol cikk szerint 2 óra hosszán át lámpafény alatt kell tartani a babát. Gondolom hogy a krém felmelegedjen, és addig ismételni ezt a két órás lámpázást, amíg a folt el nem tűnik. Nos nekem nem jött be a lámpázás, de mivel 29 Celsius fok volt kint, hát bekentem a kérdéses terület, és kiraktam a babát a tűző napra.
És láss csodát, a tintafolt eltűnt, mintha ott se lett volna!!!
Persze új kisinget is kapott Max, mert így hívjuk ezután, és rugdalódzót is varrtam neki. Hát nem tagadom, örülnék ha a következő gyerekem fiú lenne.
Ezek után már bátran vettem egy eredeti Baby Born babát tintafolttal az arcán, amit szintén így tüntettem el.

Tehát a recept röviden mégegyszer!

AKNEROXID 10 Gél
ERŐS Napfény

Krémmel bekenni a foltot, és ki a napra a babát egy egész napra. Ismételd többször ha kell.

3 megjegyzés:

martimez írta...

Köszi a tippet. Bár nekem nem tinta gondom van, de kipróbálom.

Unknown írta...

Sziasztok, rendkívül hálás vagyok a tippért, nekem egy csipkerózsika herceg halántékáról kellett egy teljesen beleivódott tintafoltot eltüntetni. Sikerült!:))) A lányom boldog, én meg nagyon köszönöm. Infralámpát használtam, egy órán át szolizott a halántékát bekent herceg, utána nyoma sem volt a foltnak.

Névtelen írta...

Fantasztikusan jó tipp! Köszi,hogy meg osztottad.