Pinterest

2010. február 10., szerda

Kötött - nemezelt sapka - bonnet bébé tricoté-feutré

Február van, és még mindig hideg, Lili feje pedig egyre csak nő, szóval készítenem kellett egy új sapkát neki. Mivel szinte semmi időm sincs, ezért egy régen nem hordott gyapjú sapkámat betettem a mosógépbe, 90 fokos mosásra, 2:30 órára, és mikor kivettem, pont a Lili fejméretére ment össze. Varrtam rá egy pompont, 4-es gömbölyű fonással fontam egy megkötőt, bélésnek pedig rugalmas pamutot varrtam, bele, hogy ne szúrjon. Kész is az új meleg téli sapka!


On est en février, et il fait toujours aussi froid. La tête de Lili ne cesse de grandir, donc j’étais obligée de faire un nouveau bonnet pour elle. Comme elle ne me laisse pas de temps libre à tricoter, j’ai décidée de mettre mon ancien bonnet dans la machine a laver a 90 degré pendant 2 heures et demi, et quand j’ai sortie, il allait tout juste a Lili. J’ai fait deux lacets, et un pompon j’ai doublé avec du coton doux et élastique, et voila le nouveau bonnet flambant neuf.

3 megjegyzés:

Anna írta...

De jó lett!!!
Lili még mindig nagyon édes. :)
Azért nem biztos, hogy mindenki ki tud húzni a szekrényéből egy ilyen klassz kötött sapkát, ami csak nemezelésre vár. :)

softearthart írta...

What a beautiful hat, cheers from New Zealand Marie

Bambuc írta...

Thank you Marie:-)